Top 6 configurări SAF-T din cadrul Clarvision

Acum o lună jumătate SAF-T a intrat în vigoare pentru marii contribuabili din România. Cum ne-am pregătit noi? Am conștientizat rapid că noua raportare generează ambiguitate pentru companii, motiv pentru care nu s-au pregătit din timp pentru schimbările anunțate. De aceea, ambiția noastră a fost să le oferim clienților noștri claritatea de care au nevoie încă de la început.

Clienții Clarvision au acces gratuit la update-uri pentru generarea raportării SAF-T direct din ERP, atât acum, cât și în etapele viitoare. În luna ianuarie am lansat versiunea Clarvision cu configurările aferente SAF-T. Schimbările esențiale cuprind următoarele aspecte:

  1. Regimul fiscal este o informație obligatorie în declarație și ca atare se marchează în Clarvision în secțiunea date companie.
  2. Pentru tipurile de documente folosite în vederea contabilizării de plăți sau încasări se atașează metoda și respectiv mecanismul de plată.
  3. Este necesară revizuirea conturilor din planul de conturi pentru evidențierea celor care înregistrează impozitele cu și fără reținere la sursă.
  4. În Clarvision s-au mapat automat cele mai uzuale unități de măsură conform nomenclatorului cerut de declarația SAF-T.
  5. Pe toate tipurile de facturi se atașează codificarea conform raportării SAF-T.
  6. Tipurile de documente de gestiune trebuie revizuite și se vor atașa codurile solicitate în cadrul declarației
    SAF-T.

În luna martie urmează pregătirea fișierelor D406T pe baza de date a clienților. Împreună cu clienții noștri, vom efectua verificări și teste pe bazele lor de date pentru generarea fișierelor de test. Astfel, vom identifica din timp eventualele corelații greșite sau configurări nefinalizate, pe care împreună să le corectăm în timp real.

Generarea fișierelor aferente declarației SAF-T va fi inițiată în 25 aprilie. Vom sta la dispoziția clienților pentru a îi sprijini cu configurarea informațiilor în vederea obținerii declarației. Suntem alături de ei și îi consiliem cum să se adapteze rapid, astfel încât să se axeze pe ceea ce contează cu adevărat.