Previziuni asupra pieței IT din 2021 și impactul tehnologiilor asupra mediului de afaceri

 

Tehnologia răspunde tot mai diferit nevoilor de business și deschide oportunități noi, iar sistemele ERP capătă în consecință noi roluri în optimizarea și automatizarea de proces. Direcția în care tehnologia va dirija businessurile până în 2021 este previzibilă în baza unor studii de piață privind trendurile IT, influența lor în diverse industrii și evoluția acestora în ultimii ani.

Sistemul ERP Clarvision internalizează ultimele tehnologii din Machine Learning, Big Data Analysis și AI, adaptându-se în ultimul an la aceste trenduri, pe măsură ce programatorii dezoltă noi moduri și module de a deservi cât mai bine nevoile ce urmează să fie întâmpinate de clienți în mediul tehnologic al anilor următori.

 1. Până în 2021, 50% din infrastructura întreprinderilor va include cel puțin o formă de inteligență cognitivă și artificială
 2. Până în 2021, peste 25% din serviciile de infrastructură vor avea capacități autonome de gestiune, atenuând riscul de eroare umană rezultat din intervenția manuală.
 3. Până în 2021, 65% dintre companii vor implementa criptarea universală a infrastructurii serverului pentru a respecta confidențialitatea și integritatea datelor.
 4. În 2021, cheltuielile pentru infrastructură ca serviciu vor fi cu 15% mai mari decât cheltuielile pentru computere, depozitare și rețele, infrastructura reflectând trecerea continuă de la CAPEX la OPEX.

Rezultatele acestor predicții se traduc în următoarele direcții de business:

 1. Criteriul de bază în evaluarea capacităților sistemelor ERP este, tot mai des, nivelul său de inteligență. Acesta va crește nivelul productivității și va facilita redistribuirea personalului prin automatizare de proces.
 2. Nivelul de securitate și conformitate crește prin capacitatea infrastructurii unui sistem inteligent de a anticipa și, în cele din urmă, de a preveni breșele de securitate.
 3. Prin Big Data Analysis, un sistem ERP inteligent identifică generatorii de cost, eficientizând utilizarea resurselor
 4. Managementul obține o mai mare previzibilitate privind costurile și fluctuațiile lor prin inteligența artificială a unui soft ERP ce folosește Machine Learning în prelucrare și AI pentru Foresight.
 5. Producătorii de ERP sunt provocați să ofere un răspuns mai rapid la noile aplicații și provizioane. Echipele pot accelera inovarea în afaceri prin accesarea mai rapidă a acestora. Implementatorul acoperă acum și rolul unui partener în inovație.
 6. Alocarea este optimizată. Sistemul ERP este bazat pe intenții, determinând o arhitectură inteligent-intuitivă.
 7. Sarcinile manuale de tip administrativ sunt eliminate prin automatizare, ceea ce aduce după sine o recalificare parțială a personalului, generând noi nevoi în managementul forței de muncă: traininguri specializate și calificări, learning & development și planuri de dezvoltare a carierei.

În această privință, primele instrumente în care businessul va resimți influența sau lipsa influenței acestor tehnologii într-un mediu tot mai digitalizat vor fi programul de salarii, soluția software dedicată zonei de HR și sistemul ERP.

Prevăzând aceste probleme, experții noștri au gândit sistemul ERP Clarvision în ideea de a satisface toate nevoile ce urmează să apară odată cu evoluția tehnologiei. În acest scop, echipa noastră de R&D, cu suport din partea centrului din Tokyo, reproiectează software-ul în baza tehnologiilor din sferele IoT și AI.

 

Sursa: studiu IDC, Futurescape, 2017